Loading

Wednesday, March 28, 2007

Wayang Free


KUALA LUMPUR: Aib dan mengundang pelbagai persoalan. Itulah kenyataan paling sesuai apabila satu rakaman klip video mengenai operasi mencegah maksiat kini tersebar luas melalui internet.

Klip sepanjang 1 minit 16 saat itu dianggap mengaibkan kerana dipercayai tidak mengikut prosedur apabila seorang wanita yang ditahan tidak diberi peluang mengenakan semula pakaiannya, menyebabkan dia terpaksa menutup tubuh hanya dengan sehelai tuala kecil.

Persoalan yang timbul daripada klip itu ialah, adakah begitu caranya operasi mencegah maksiat dilakukan (dengan tertuduh dimalukan), dan bagaimana rakaman itu boleh disalahgunakan hingga tersebar di internet?

*I ask my frien does anyone can bring camera during their "checking"? He replyed "hanya ketua unit penguat kuasa saja bau yang dibenarkan, tu pun ada prosedur mok rakam untuk bukti di makamah nanti". owh.. like that ah.. so how this video Leak In Internet? em.. no comment. I had worked hard to find the video but cant', :( just got the picture for it from Mykakis.Sumber:hmetro


1 comments:

Anonymous said...

http://www.youtube.com/watch?v=Mwk-wXHoq7A

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More